APEL O POMOC DLA RODZINY Z CIEMIANKI POSZKODOWANEJ W WYNIKU POŻARU

APEL  O  POMOC

Szanowni Państwo!

Państwo Sylwia i Karol Duda, Wójt Gminy Grabowo oraz Ośrodek Pomocy Społecznej w Grabowie zwracają się z ogromną prośbą do wszystkich ludzi dobrej woli o pomoc i wsparcie finansowe oraz rzeczowe (materiały budowlane i inne niezbędne w odbudowie domu itp.).

W nocy z 23 na 24 listopada 2023 r. w wyniku pożaru domu Państwa Duda w miejscowości Ciemianka w gm. Grabowo, sześcioosobowa rodzina w jednej chwili została pozbawiona dachu nad głową, podstawowych sprzętów gospodarstwa domowego oraz rzeczy codziennego użytku. Poszkodowani będą musieli odbudować dom. W związku z tym potrzebują środków finansowych na budowę budynku. Wsparcie można przekazać bezpośrednio na rachunek bankowy rodziny:

Nr konta  33 8754 0004 0391 2784 2000 0010

Bank Spółdzielczy w Kolnie Oddział Grabowo

z dopiskiem „darowizna – pomoc pogorzelcom Sylwia i Karol Duda”

bądź poprzez dokonanie wpłat przez platformę szczytny-cel.pl (link szczytny-cel.pl/z/ciemnianka)

Wsparcia w formie rzeczowej można udzielać poszkodowanym po uprzednim skontaktowaniu się z rodziną Państwa Duda pod nr tel.: 663 701 103 lub 667 983 137.

Mimo doraźnej pomocy organizowanej przez władze gminy i prowadzonych zbiórek pomocowych wśród mieszkańców gminy, skala potrzeb jest wciąż bardzo duża, dlatego solidarna pomoc byłaby wielkim wkładem w przywrócenie poszkodowanym możliwości normalnego mieszkania i funkcjonowania.

Serdecznie prosimy o wsparcie!

Źródło oraz więcej szczegółów: https://www.grabowo.pl/asp/apel-o-pomoc-dla-rodziny-z-ciemianki-poszkodowanej-w-wyniku-pozaru!,24,artykul,1,1007