18-400 Łomża, ul. Rybaki 1

doc01022520190108110315 001

OR/20/0001/18             18.01.2021

OD/20/0001/18             01.02.2021

Pokój 1-osobowy o 250 zł drożej.

Opiekun bez zabiegów 20% zniżki.

40% zniżki dla dzieci towarzyszących do 16 lat.

Turnusy rozpoczynają się od godz.8.00 i kończą o godz. 16.30

Santander Bank Polska S.A. 88 1500 1533 1215 3003 5925 0000
Rezerwacja miejsc telefonicznie - 86 216 68 20
pn. - pt. w godzinach: 9.00 - 14.00

DRUKI DO POBRANIA:

Wniosek.doc

Informacja o stanie zdrowia.doc

Ramowy_program_turnusu_rehabilitacyjnego_usprawniająco-rekreacyjnego_dla_grup_osób_niepełnosprawnych_z_dysfunkcją_narzadu_ruchu_poruszających_się_na_wózkach_inwalidzkich.pdf

Ramowy_program_turnusu_rehabilitacyjnego_usprawniająco-rekreacyjnego_dla_grup_osób_niepełnosprawnych_z_dysfunkcją_narzadu_ruchu_z_wyłączeniem_osób_poruszających_się_na_wózkach_inwalidzkich.pdf

Charakterystyka_założeń_programowych_turnusu_rehabilitacyjnego_usprawniająco-rekreacyjnego_dla_osób_niepełnosprawnych.pdf

Caritas Diecezji Łomżyńskiej Centrum Rehabilitacji pw. św. Rocha w Łomży

oferuje w strefie Zielonych Płuc Polski

relaks, wypoczynek, rehabilitację.

Nasz Ośrodek, przystosowany dla osób niepełnosprawnych, położony malowniczo na skarpie rzeki Narew w otulinie Parku Krajobrazowego, gdzie panuje specyficzny, umiarkowany klimat

oferuje:-

profesjonalną kadrę medyczną i rehabilitacyjną

zabiegi:

• Fizykoterapia (m.in. laseroterapia, elektroterapia, magnetoterapia, ultradźwięki, światło-lecznictwo)
  • Termoterapia (fango i krioterapia)
  • Kinezyterapia (gimnastyka indywidualna i grupowa)
  • Rezonans stochastyczny
  • Hipoterapia
  • Masaż klasyczny
  • Hydroterapia
  • Konsultacje (psychologiczne, pedagogiczne, logopedyczne oraz neurologiczne - wg wskazań lekarza)

do dyspozycji:

• Winda
  • Sala gimnastyczna
  • Siłownia
  • TV
  • Dostęp do Internetu
  • Świetlica
  • Biblioteka
  • Plac zabaw
  • Parking

pokoje 1- 2- 3-osobowe z łazienkami (w tym dla osób poruszających się na wózkach)

Podczas turnusu rehabilitacyjnego zapewniamy:

noclegi, wyżywienie, opiekę medyczną, do 5 zabiegów dziennie (przy braku przeciwwskazań), opiekun 3 zabiegi dziennie (przy braku przeciwwskazań), wycieczki autokarowe (do wyboru): zabytki Podlasia, Warszawa, Święta Lipka, rejs statkiem po jeziorach mazurskich.

Ponadto: Hipoterapia dla dzieci, spotkania przy ognisku (zależnie od pogody) z interesującymi ludźmi (twórcy, gawędziarze), spektakle teatralne, koncerty muzyczne, kino, wycieczki piesze, basen, biesiady taneczno-muzyczne i inne zajęcia rekreacyjno-sportowe.

Zapraszamy osoby z dysfunkcją narządu ruchu (różnego pochodzenia), dzieci z mózgowym porażeniem dziecięcym.

Centrum Rehabilitacji p.w. św. Rocha, założone przez Caritas Diecezji Łomżyńskiej, zostało poświęcone 12 grudnia 2001 r. przez Biskupa Łomżyńskiego Stanisława Stefanka. Budowę tego ośrodka rozpoczął w 1993 r. Sportowy Klub Aktywnej Rehabilitacji, jednak po dwóch latach prace przerwano. W lutym 2000 r. wraz z działką został przekazany Caritas Diecezji Łomżyńskiej. W styczniu 2002 roku można już było uruchomić zakład opieki zdrowotnej pod nazwą: Centrum Rehabilitacji p.w. św. Rocha Caritas Diecezji Łomżyńskiej w Łomży. Podstawowym źródłem finansowania placówki jest realizacja świadczeń medycznych na rzecz osób ubezpieczonych w ramach umów zawartych z Narodowym Funduszem Zdrowia.

Także od 2002 r. Centrum Rehabilitacji w Łomży prowadzi terapię dzieci autystycznych oraz tych, u których występują związane z autyzmem zaburzenia w rozwoju.